Wat is een NEN 1335 bureaustoel?

Een groot deel van ons leven brengen we door op de werkplek, waar we vaak uren achter een bureau doorbrengen. Het belang van een goede bureaustoel kan daarom niet genoeg worden benadrukt. Een stoel die voldoet aan de NEN 1335 norm is een uitstekende keuze voor wie waarde hecht aan ergonomie, comfort en veiligheid tijdens het werk.

Wat is NEN 1335?

NEN 1335 is een Nederlandse norm die specifiek gericht is op bureaustoelen. Deze norm stelt eisen aan de maatvoering, de instelmogelijkheden en de duurzaamheid van bureaustoelen. Het doel is om ervoor te zorgen dat een bureaustoel ergonomisch verantwoord is en aan de behoeften van de gebruiker voldoet.

Ergonomisch ontwerp

Een van de kernaspecten van de NEN 1335 norm is het ergonomisch ontwerp van de bureaustoel. Ergonomie houdt rekening met de natuurlijke houding van het lichaam en zorgt ervoor dat de stoel zich aanpast aan de gebruiker, in plaats van andersom. De NEN 1335 norm stelt eisen aan de hoogteverstelling, de rugleuning, de zitdiepte en andere instelmogelijkheden om ervoor te zorgen dat de stoel geschikt is voor een breed scala aan gebruikers.

Comfortabel zitten

Een NEN 1335 bureaustoel biedt niet alleen ergonomisch comfort, maar ook algemeen zitcomfort. De stoelen worden getest op duurzaamheid en comfort, waardoor ze geschikt zijn voor langdurig gebruik. Het gebruik van hoogwaardige materialen en de juiste vulling dragen bij aan een comfortabele zitervaring, zelfs tijdens lange werksessies.

Veiligheid en duurzaamheid

Naast ergonomie en comfort, richt de NEN 1335 norm zich ook op veiligheid en duurzaamheid. De stoelen moeten voldoen aan strenge eisen met betrekking tot stabiliteit en constructie. Dit zorgt niet alleen voor een veilige werkomgeving, maar ook voor een langere levensduur van de bureaustoel.

Waarom kiezen voor een NEN 1335 bureaustoel?

  1. Gezondheid en welzijn: De ergonomische eigenschappen bevorderen een gezonde zithouding en verminderen het risico op rugklachten en andere gezondheidsproblemen.

  2. Productiviteit: Comfortabele werknemers zijn vaak productievere werknemers. Een goede bureaustoel draagt bij aan het comfort en welzijn van de gebruiker, wat weer de algehele productiviteit kan verhogen.

  3. Wetgeving en verzekering: Het voldoen aan de NEN 1335 norm kan voldoen aan bepaalde wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsveiligheid en kan ook gunstig zijn voor verzekeringsdoeleinden.

Investeren in een NEN 1335 bureaustoel is investeren in de gezondheid, het comfort en de productiviteit van werknemers. Het is een bewuste keuze voor een ergonomisch verantwoorde werkplek, waarin veiligheid en duurzaamheid centraal staan. Maak de juiste keuze voor het welzijn van uw medewerkers en kies voor een bureaustoel die voldoet aan de NEN 1335 norm.

Uitgelichte producten

Bespaar 8%
Sitlife Bureaustoel Polaris - (N)EN-1335Sitlife Bureaustoel Polaris - (N)EN-1335
Van: € 425,- incl. BTW
Voor: € 389,- incl. BTW
Sitlife Bureaustoel Polaris - (N)EN-1335Sitlife