Tips voor een thuiswerkplek | Ergobureaustoel

Last van uw nek? Of van uw schouders? Dat horen wij vaker! Door de vele thuiswerkers krijgen we steeds meer aanvragen voor een ergonomische bureaustoel. De hoeveelheid rug, schouder- en nekklachten zien wij extreem toenemen. Veel mensen zitten thuis te werken aan een eettafel en dat is in heel veel gevallen een te lage tafel. Of wanneer u aan het werkt bent op een eetkamerstoel achter uw eettafel of bureau, dan is de stoel vaak weer te laag wat resulteert in schouderklachten.

Klachten, beter voorkomen dan genezen

Het is begrijpelijk en soms ook niet mogelijk door ruimte gebrek om een ergonomische werkplek te realiseren maar denk hier goed over na, de klachten die een onjuiste werkhouding zullen geven zijn hardnekkig en niet makkelijk te verhelpen. Door een juiste thuiswerkplek te realiseren verminderd u de kans op deze klachten.

Wij adviseren om gebruik te maken van een elektrisch zit-sta bureau in combinatie met een ergonomische bureaustoel. Mocht u de ruimte of financiële mogelijkheden niet hebben geven wij u graag wat tips voor een goede thuiswerkplek.

7 tips om thuiswerken aangenamer te maken

Tip 1: Zorg ervoor dat uw beeldscherm recht voor u staat, met een armlengte afstand. Dit kunt u controleren door de bovenkant op ooghoogte af te stellen.

Tip 2: Probeer uw benen en armen in een hoek van 90 graden te plaatsen. 

Tip 3: Zorg dat u goed achter in uw stoel zit en uw rug voldoende wordt ondersteund door de rugleuning.

Tip 4: De hoogte van het bureaublad is op een juiste manier afgesteld wanneer de ellebogen er op kunnen rusten.

Tip 5: Strek vaker uw benen door even een rondje te lopen, beweging is ontzettend belangrijk.

Tip 6: Belt u regelmatig? Zorg dan dat u in het bezit bent van een headset. Op deze manier word uw houding niet verstoord en kunt u eenvoudig aantekeningen maken.

Tip 7: Indien mogelijk is een ergonomische bureaustoel aan een eettafel veelal nog dusdanig in te stellen dat u ergonomisch verantwoord kunt werken thuis.

Uitgelichte producten

Bespaar 4%
Sitlife Bureaustoel Polaris - (N)EN-1335Sitlife Bureaustoel Polaris - (N)EN-1335
Van: € 425,- incl. BTW
Voor: € 409,- incl. BTW
Sitlife Bureaustoel Polaris - (N)EN-1335Sitlife