Ergonomische bureaustoel | Ergobureaustoel.nl

Een juiste werkhouding zorgt ervoor dat medewerkers geen fysieke klachten krijgen. Met een goede werkhouding is het fijner werken, blijft de concentratie op peil en voelen werknemers zich na werktijd ook nog fit en actief. Ergonomisch werken houdt in dat werknemers kunnen rekenen op werkomstandigheden waarbij ze lichamelijk niet tegen problemen oplopen, denk hierbij aan stijve spieren en gewrichten. Een ergonomische bureaustoel is een belangrijk onderdeel van het ergonomisch meubilair voor op kantoor. Dit type stoel zorgt voor goede ondersteuning van het lichaam en is op maat instelbaar, waardoor fysieke klachten uitblijven en het altijd fijn werken is.

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Een ergonomische bureaustoel is een type bureaustoel die op maat ingesteld kan worden. Iedere werknemer is namelijk anders. En deze verschillen kunnen aanzienlijk oplopen, qua lengte, gewicht, maar zeker ook qua werkhouding. Deze unieke kenmerken moeten aansluiten op de bureaustoel en dat is maar op één manier mogelijk; het leveren van maatwerk. Een ergonomisch specialist kan bij een werknemer de exacte werkhouding aanmeten door een ergonomische bureaustoel op maat in te stellen. Dit zorgt ervoor dat een werknemer geen fysieke klachten krijgt en zijn/haar werk geconcentreerd en met veel plezier kan uitvoeren.

Waarom een ergonomische bureaustoel?

Als u als bedrijf het streven heeft om het ziekteverzuim laag te houden en de productie hoog, is een ergonomische bureaustoel aan te raden. Het ziekteverzuim zal aanzienlijk lager komen te liggen als u gebruik gaat maken van ergonomische stoelen. Werknemers hebben namelijk veel minder fysieke klachten zoals pijn in de nek of stramme spieren. Dit type stoel zorgt er ook voor dat werknemers fitter, gemotiveerder en beter gehumeurd zijn. Als je immers klachtenvrij werkt, kun je jezelf als werknemer op datgene concentreren waar je op dat moment mee bezig bent; namelijk het werk zelf. En dat is goed voor de productie die werknemers leveren. Ze zijn hierdoor de hele dag door productief en dutten aan het einde van de middag niet meer in. Zeker de laatste uren van een werkdag kunnen nog weleens lang duren. Zeker als je fysieke klachten hebt door een verkeerde bureaustoel. Deze fysieke klachten openbaren zich namelijk meestal aan het einde van de dag. Dit leidt er vaak toe dat werknemers niet veel meer doen in die laatste uren en de verleiding is groot dat ze van hun plek lopen om hun tijd op te vullen met kletsen met collega’s. Met een ergonomische bureaustoel blijven medewerkers altijd gemotiveerd en hebben ze geen lichamelijke klachten. Hiermee wordt een ergonomische bureaustoel ook nog eens prima investering, je verdient het aankoopbedrag namelijk razendsnel terug door een hogere productie.

Advies ergonomische bureaustoel

Bij ons kunt u altijd terecht voor een goed advies over een ergonomische bureaustoel. Ieder bedrijf en iedere persoon heeft namelijk een ander budget en andere wensen. Hierbij is het voor ons belangrijk om te weten wat de kenmerken zijn van het bedrijf en de werknemer(s) voor wie u specifiek op zoek bent naar een ergonomische bureaustoel. Ook is het van belang om te weten hoe lang iemand op de bureaustoel actief is voor wie de bureaustoel bestemd is en of deze persoon hier de hele dag aaneengesloten op zit en wat de specifieke kenmerken zijn. In ons advies zal ook uw budget meegenomen worden plus uw huidige interieurstijl. Een advies op maat dus, zoals dat hoort bij een ergonomische bureaustoel.

Wat is de beste ergonomische bureaustoel?

De beste ergonomische bureaustoel is de bureaustoel die voldoet aan uw wensen en eisen. Als u een beperkt budget hebt, maar wel een goede ergonomische bureaustoel wilt, dan is dat ook prima mogelijk. Heeft u specifieke eisen op het gebied van stijl, kleur of kenmerken, dan kan dit ook ingevuld worden. Bij ons vindt u veel keuze op het gebied van ergonomische bureaustoelen, ook bijvoorbeeld als u wilt gaan voor een groot aantal, uniforme bureaustoelen die toch op maat ingesteld kunnen worden. Als u bijvoorbeeld een groot kantoor hebt, vind u het wellicht belangrijk dat er eenheid is qua stijl en inrichting. Als dit het geval is, kunt u prima kiezen voor dezelfde ergonomische bureaustoelen, maar die wel op maat ingesteld kunnen worden. Zo levert u voor iedere medewerker maatwerk, maar blijft het interieur wel zoals u dit voor ogen heeft.

Zijn er ook design ergonomische bureaustoelen?

Heeft u een design inrichting in uw kantoor? Dan wilt u hier waarschijnlijk ook design ergonomische bureaustoelen bij aanschaffen. Ook als u bijvoorbeeld gekozen heeft voor uitgesproken interieurkleuren zoals rood of geel, vindt u bij ons gegarandeerd passende ergonomische bureaustoelen. Als u heeft gekozen voor een afwisselende interieurstijl met verschillende elementen, passen verschillende ergonomische bureaustoelen hier ook prima bij. Hierbij heeft iedere werknemer namelijk zijn eigen, unieke ergonomische bureaustoel en sluit dit ook nog eens prima aan bij de afwisselende interieurstijl van het kantoor.

Meer comfort en minder stress met ergonomische bureaustoelen

Omdat een ergonomische bureaustoel aansluit op het lichaam, voelt dit erg fijn aan. Deze bureaustoel kun je precies instellen hoe je dat prettig vindt. Denk hierbij aan het instellen van de voetsteunen, de armleuningen en de rugleuning. De hoogte is uiteraard ook instelbaar, waardoor deze altijd ingesteld kan worden op de ideale werkhoogte.
De instelling van de bureaustoel is overigens een onderdeel van het totale plaatje dat hoort bij het ergonomisch werken. Hier hoort bijvoorbeeld ook een ergonomisch bureau bij plus bijpassende accessoires zoals een ergonomisch toetsenbord en een ergonomische muis.

Een goede bureaustoel zorgt ervoor dat er minder fysieke spanning is, waardoor het stressniveau afneemt. Werknemers zijn hierdoor minder snel geïrriteerd en kunnen meer van elkaar hebben. Als iemand niet lekker in zijn vel zit, zal dit er met een verkeerde bureaustoel niet beter op worden.
Een ergonomische bureaustoel zorgt echter voor meer comfort en minder stress, wat gegarandeerd leidt tot een fijnere sfeer, betere werkprestaties en minder fysieke klachten. Voordeel voor de werknemers is ook dat ze na werktijd door deze bureaustoel veel actiever en fitter zijn. Ze hebben nog genoeg zin en energie over om bijvoorbeeld ’s avonds te gaan sporten of een hobby uit te oefenen. Dit werkt verfrissend, waardoor werknemers de dag erna weer zin hebben om aan het werk te gaan. Hierdoor gaan ze beter presteren en houden dit ook nog eens langer vol.

Uitgelichte producten

Bespaar 8%
Sitlife Bureaustoel Polaris - (N)EN-1335Sitlife Bureaustoel Polaris - (N)EN-1335
Van: € 425,- incl. BTW
Voor: € 389,- incl. BTW
Sitlife Bureaustoel Polaris - (N)EN-1335Sitlife