De juiste werkhouding - Ergobureaustoel.nl - ergonomische bureaustoelen

Gemiddeld zitten Nederlanders 10 uur op een werkdag. Lang zitten kan verschillende klachten veroorzaken, zoals nek- en rugpijn, pijn in je armen en pijn in je polsen. Een goede en juiste werkhouding zorgt ervoor dat je geen fysieke klachten krijgt. Met een goede werkhouding is het fijner werken, blijft de concentratie op peil en voel je je na werktijd ook nog fit en actief.
Een goede werkhouding heeft te maken met de juiste instelling van je (ergonomische) bureaustoel, de hoogte van je bureau en de afstand tot je beeldscherm. Met deze tien tips zorg je ervoor dat je werkhouding verbeterd.

 

10 tips om je werkhouding te verbeteren


Tip 1: Zorg voor een goede ergonomische bureaustoel. Bekijk hier onze top 5 ergonomische bureaustoelen. Deze bureaustoel kun je helemaal instellen, zodat jij precies goed zit!
Tip 2: Stel de bureaustoel zo in dat jij beide voeten plat op de grond kunt zetten. De hoek tussen je boven- en onderbenen is 90 graden. Je knieën mogen niet boven je bovenbenen uitsteken.
Tip 3: Zit je met beide voeten op de grond? Zorg er dan voor dat je jouw armen in een hoek van 90 graden op de armleggers van je bureaustoel en/of je bureau kunt laten rusten.
Tip 4: Je rug: Het is belangrijk dat je rechtop zit en je rug steun heeft. Je kunt bij een ergonomische bureaustoel de rugleuning goed instellen. Zorg ervoor dat je vanaf je schouderbladen tot aan de bovenkant van je bekken tegen de rugleuning van je stoel kunt zitten.
Tip 5: Stel je bureau goed in. Je bureau dient zo ingesteld te staan, dat jouw onderarmen een horizontale lijn maken met je bureaublad. Lees jij veel, of schrijf je veel? Zorg er dan voor dat je bureau iets lager staat.
Tip 6: Laat je schouders hangen en ontspannen. Dit kun je doen door je armen dichter naast je lichaam te houden.
Tip 7: De afstand van je toetsenbord is ook belangrijk. Je armen moeten voor een gedeelte kunnen rusten op je bureau. Je polsen ‘zweven’ een beetje terwijl je vingers over je toetsenbord heen vliegen tijdens het typen. Misschien vind je het fijn om een polssteun te gebruiken voor meer comfort.
Tip 8: Het plaatsen van je beeldscherm. Je beeldscherm moet op een kijkafstand van 50 tot 70 centimeter staan. Dit is ongeveer 1 armlengte, gemeten vanaf je zit plek tot je beeldscherm.
Tip 9: Zet ook je beeldscherm op de juiste hoogte neer. Zorg voor een optimale kijkhoek, van 30 graden, naar de monitor. De bovenkant van je beeldscherm is afgesteld op je ooghoogte. Dit voorkomt nekklachten.
Tip 10: Nu je goed zit is het ook belangrijk om regelmatig te (blijven) bewegen. Heb je al een uur stil gezeten? Sta dan even op en loop een (kort) rondje. In dit korte rondje kun je bijvoorbeeld een nieuw kopje koffie of thee pakken.

Uitgelichte producten

Bespaar 4%
Sitlife Bureaustoel Polaris - (N)EN-1335Sitlife Bureaustoel Polaris - (N)EN-1335
Van: € 425,- incl. BTW
Voor: € 409,- incl. BTW
Sitlife Bureaustoel Polaris - (N)EN-1335Sitlife